Loading...
Vijesti

Radnici Lidla, ujedinimo se!

U okviru međunarodne mreže UNI Commerce Lidl u Ljubljani su se dana 20.9.2023. okupili sindikati Slovenije, Hrvatske, BiH, Belgije, Nizozemske, Francuske, Španjolske, Finske Švedske i Italije, sa ciljem sindikalnog organiziranja radnika Lidla.

Sudionici su razmijenili informacije o uvjetima rada u Lidlu, te dogovorili zajedničke aktivnosti učlanjivanja radnika Lidla u sindikate. Cilj sastanka je jačanje međunarodne radničke solidarnosti i kreiranje međunarodne strategije za unapređenje uvjeta rada i radničkih prava u Lidlu.

Sindikat trgovine Hrvatske je 14 godina organiziran u Lidl Hrvatska, sa sindikalnom povjerenicom koja aktivno sudjeluje u pružanju informacija i pomoći članovima sindikata.

Sindikat trgovine Hrvatske nastavlja sa aktivnostima učlanjivanja i organiziranja sindikalnih aktivnosti i poziva sve radnike Lidl Hrvatska da se učlane u sindikat.

Dodatne informacije radnici Lidl Hrvatska mogu dobiti u Sindikatu trgovine Hrvatske, dok se Pristupnica može ispuniti i online na web stranicama https://www.sth.hr/pristupnica/.