Loading...
Vijesti

SSSH na okruglom stolu na temu percepcije društva prema hrvatskim braniteljima

Zagreb, 11. listopada 2021. – Voditeljica pravno-kadrovskih poslova i javnih politika u području zaštite na radu SSSH Gordana Palajsa sudjelovala je na okruglom stolu u organizaciji Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine na temu percepcije prema hrvatskim braniteljima.

Palajsa se složila s tvrdnjom kako u društvu postoje negativne percepcije prema hrvatskim braniteljima, no kako se SSSH u svojem djelovanju i politikama vodi načelima ravnopravnosti, osiguravajući jednaki odnos i tretman prema svakome članu. Osim toga, Palajsa je istaknula rezultate sindikata udruženih u SSSH u poboljšanju položaja zaposlenih hrvatskih branitelja. Naime, Petrokemija d.d. zapošljava 32 posto hrvatskih branitelja, što je jedinstveni slučaj u RH te rezultat pogodnosti ostvarenih kolektivnim ugovorom i Sporazumom braniteljskih udruga i poslodavaca kakav, primjerice, postoji i u INA-i.

Na okruglom stolu, uz predstavnicu SSSH, sudjelovali su i predstavnici Ministarstva obrane, Ureda pučke pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, platforme Možemo!, zagrebačke nadbiskupije i Matice Hrvatskih sindikata.