Loading...
Vijesti

Solidarnost na djelu- pomoć građanima i članovima nastradalima u potresu

Sindikat trgovine Hrvatske priključio se akciji prikupljanja financijske pomoći SSSH, za stradale u razornom potresu koji je 29. prosinca 2020. pogodio Sisačko-moslavačku županiju (Petrinju, Glinu i Sisak, te okolna područja).

Nacionalna akcija prikupljanja financijske pomoći trajala je do 22. siječnja, a eventualna naknadno uplaćena sredstva dodat će se iznosu koji se prikupi od europskih i međunarodnih sindikalnih asocijacija i sindikata (do 5. veljače), koji su se također uključili u akciju.
Odlukom Izvršnog odbora SSSH financijska sredstva će se ravnomjerno usmjeriti gradovima Petrinja, Glina i Sisak, a sredstva skupljena kao međunarodna pomoć sindikata također će se ravnomjerno usmjeriti na nastradalo područje, u dogovoru sa ostalim sindikalnim središnjicama.
Sindikat trgovine je svojim članovima, teško nastradalima u potresu, isplatio jednokratnu financijsku pomoć, u skladu sa Pravilnikom.
Pomoć su, potresom nastradalima radnicima, pružili i mnogi poslodavci i radnici, kolege nastradalih radnika, svako prema svojim mogućnostima.
Uprava Pevexa je odlučila financirati kompletnu obnovu domova svojih šestero radnika iz Siska i Petrinje čiji su domovi teško oštećeni u potresu. Firma je osigurala i druge donacije radnicima i građanima pogođenog teritorija.
Petrol d.o.o. je osnovao Fond za pomoć iz kojeg će se sredstva isplatiti radnicima za obnovu i izgradnju kuća koje su u potresu srušene ili oštećene, prema procjeni stručnjaka.
Financijski će pomoći svojim radnicima i Lonia, jednokratnim financijskim pomoćima i pomoći u robi.
Gavranović će također radnicima pogođenima potresom isplatiti financijske potpore.
I mnogi drugi poslodavci će pomoći, na razne načine, svojim nastradalim radnicima i građanima tog područja.
Radnici mnogih firmi su se organizirali u prikupljanju novčanih donacija.
Radnici, članovi Sindikata pokazali su veliko srce u pomoći nastradalima, kako bi svi oni znali, da u teškim trenucima nisu sami.

Hvala svima!

Zajedno smo jači!

31.01.2021.
Predsjednica STH