Loading...
Vijesti

Slobodna nedjelja u fokusu konferencije u Bruxellesu

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir obavijestila je Sindikat trgovine Hrvatske da je dana 15.11.2016. godine potpisala rezoluciju o postizanju ravnoteže između poslovnog i obiteljskog života i zajedničkog slobodnog vremena u eri digitalizacije.

U rezoluciji se ističe i promocija zajedničkog slobodnog vremena i zajedničkog dana odmora za sve europske građane koji bi, prema tradiciji, trebao biti nedjelja, kako bi građani mogli nesmetano participirati u obiteljskim, kulturnim, sportskim, društvenim i vjerskim aktivnostima.

Potpisnici rezolucije, među kojima je i zastupnica Petir, obvezuju se i na zaštitu zdravlja i sigurnosti radnika poticanjem zakonodavstva koje će osigurati održivo i dostojanstveno radno vrijeme, stvaranje prijeko potrebnog razlikovanja između radnog vremena i slobodnog vremena, pravo na život poslije i izvan posla te pravo biti nedostupan.

Zastupnica Petir, koja se zalaže za dostojanstveno radno vrijeme i slobodnu nedjelju za sve zaposlene radnike i radnice, posebno one koji rade u trgovini, svojim aktivnim djelovanjem podržava Sindikat trgovine Hrvatske u borbi za slobodnu nedjelju.