Loading...
Vijesti

MAGROS, 2018. Trgovino, Quo vadis?

Dana 24.10.2018. održan je 30. jubilarni MAGROS, najveća konferencija u Hrvatskoj, za trgovce i proizvođače, u organizaciji Suvremene trgovine.
Konferencija je organizirana u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer, uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske, gradonačelnika Zagreba, te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.
Teme su bile: Što se događa u maloprodaji EU, s naglaskom na nove trendove, ali i izazove koji oni nose sa sobom (Neil Mcmillan, direktor iz Eurocommecre-a), Analiza stanja hrvatske maloprodaje (dr.sc.Ivan Damir Anić), Osobna potrošnja u gospodarstvu Hrvatske, EU i svijeta (dr. sc. Ljubo Jurčić).
Odrađena su i dva vrlo interesantan panela, u kojima su sudjelovali, stručnjaci, gospodarstvenici i predstavnici gradova i izvršne vlasti. Panel „Međuovisnost trgovine, proizvodnje i turizma“, vodio je g. Ljubo Jurčić, a panel „Kako zaustaviti zapostavljanje razvoja u ruralnim i manje razvijenim područjima, vodila je gđa Ema Culi.
Sindikat trgovine Hrvatske, tj. predsjednica STH, Zlatica Štulić je primila plaketu, za doprinos u organizaciji i realizaciji Margosa, od časopisa Suvremene trgovine, povodom 30. konferencije. Plaketu je uručio direktor Suvremene trgovine g. Srećko Sertić.
Za Sindikat je to veliko priznanje i uvijek je vrlo interesantno sudjelovati u radu Magrosa, koji se uvijek bavi važnim pitanjima za djelatnost trgovine.