Loading...
Vijesti

SKLOPLJEN NOVI KU U PETROL d.o.o. Zagreb

Sindikat trgovine Hrvatske je potpisao kolektivni ugovor u Petrol d.o.o. Ugovor je potpisan 25.05.2022. i isti se počinje primjenjivati s 01.09.2022.

Ugovoren je nov način obračuna plaća, koji zahtijeva tehničku pripremu za implementaciju istog.

Pregovarački odbor  u sastavu Garić Franko, Dizdar Marinko, Andrijević Miroslav. Bojana Percan i Zlatica Štulić iz STH,  Siniša Koritnik i Tihomir Brozović iz INaša-a pregovarali su dugo, intenzivno i rezultat jest kvalitetan kolektivan ugovor, koji je sklopljen na neodređeno vrijeme.

Uloženo je puno vremena, znanja, energije, ali uspjeli smo!

Radnici su zadržali stečena prava, uz nov način ostvarivanja stimulativnog dijela plaće, povećane su plaće, a ugovorena su i mnoga druga materijalna prava ( prijevoz, božićnica, regres, uskrsnica, topli obrok, nagrada za dobro poslovanje..)

Povećani su i dodaci na plaću za rad praznicima, noćni i nedjeljni rad.

Kako je  društvu sve  više zaposlenih žena, ugovorene su i pogodnosti za posebne  kategorije radnika, za majke s djecom do 3 godine, samohrane roditelje do 6 godina starosti, roditelje s djecom s poteškoćama u razvoju, a sve kako bi im raspored rada  i premještaj bio prilagodljiv obiteljskoj situaciji.

Dogovoreno je i pružanje psihološke pomoći za radnike koji dožive na radnom mjestu prepad ili  razbojništvo, na teret poslodavca.

Kako će u bliskoj budućnosti radnici  Croduxa d.o.o. postati radnici društva Petrol d.o.o., prava ugovorena ovim KU, primjenjivat će se i na te radnike.

Kolektivni pregovori su završeni, ali socijalni dijalog traje i dalje na dobrobit radnika.