Loading...
Vijesti

Sklopljen kolektivni ugovor u Borovu d.d.

U Borovu d.d. je nakon šest mjeseci pregovora, odnosno devet krugova pregovora, potpisan Kolektivni ugovor za radnike Borova d.d. koji će u primjeni biti tri godine. Ispred Borova d.d. ugovor su potpisale Vanda Tomić Đaković, članica Uprave i Gordana Odor, predsjednica Uprave Borova d.d. U ime sindikata su ugovor potpisali Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske, Jelena Rašić i Kristina Mihaljević ispred Sindikata kožne i gumene obuće Borova.

Članovi pregovaračkog odbora ispred STH su bili Đuro Babić, Mato Anić, povjerenici podružnica u Borovu d.d. i Zlatica Štulić. U pregovorima je sudjelovala i Ksenija Bešlić, pravna povjerenica SSSH. Razdoblje u kojem nije bilo kolektivnog ugovora trajalo je 4 godine, tako da je sklapanje kolektivnog ugovora kao rezultat socijalnog dijaloga značajan pomak na bolje.

Potpisivanje kolektivnog ugovora, rezultat je rada na kontinuiranom poboljšanju položaja radnika, materijalnog prvenstveno, ali i unapređivanju uvjeta rada, stvaranju kvalitetne atmosfere na radnom mjestu.

U tarifnom dijelu, poslovi prodavača i poslovođe razvrstani su u tri grupe prodavaonica, ABC, ovisno o realiziranom prometu u prethodnom razdoblju.

Kolektivni ugovor se primjenjuje na razdoblje od 01. veljače 2019.