Loading...
Vijesti

SASTANAK SINDIKALNIH PREDSTAVNIKA AGROKORA SA IZVANREDNIM POVJERENIKOM AGROKORA I POTPREDSJEDNICOM VLADE RH

Dana 11.04.2018. u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, na poziv ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade RH, održan je sastanak predstavnika sindikata koji djeluju u Agrokoru sa izvanrednim povjerenikom g. Fabrisom Peruškom i gđom. Irenom Weber, njegovom zamjenicom.
Ispred Sindikata trgovine Hrvatske, na sastanku su bili prisutni sindikalni povjerenici Konzuma d.d., Tiska d.d., Velpro-centra d.o.o. i Rotodinamica d.o.o. i predsjednica Zlatica Štulić.
Cilj sastanka je informirati sindikalne povjerenike i predstavnike Sindikata o postignutom načelnom sporazumu o nagodbi vjerovnika Agrokora.
Sindikalne predstavnike je pozdravila potpredsjednica Vlade, gđa. Dalić i uvodno objasnila razlog sazivanja sastanka i jasno iskazala da je pred Agrokorom „normalna poslovna budućnost“.
Gospodin Peruško je ukratko iznio što su dogovorili vjerovnici i osnovne crte buduće nagodbe.
Radnicima je poručio da se postupak sklapanja nagodbe privodi svom cilju i da je optimističan u pogledu sklapanja nagodbe, a to znači nastavka poslovanja Agrokora i sigurnost radnih mjesta za zaposlene u sustavu. Obavijestio je i predstavnike sindikata o novoj budućoj organizaciji sustava Agrokora te da će struktura vlasništva Agrokora biti poznata za oko mjesec dana.
Radnike su naravno najviše zanimala njihova radna mjesta, njihova sigurnost, postojanje kolektivnih ugovora i plaće. Istaknuli su problem ugovora na određeno vrijeme i potrebu smanjenja istih na zakonom utvrđenu mjeru.
Radnici očekuju da će socijalni dijalog nastaviti sa novim vlasnicima.