Loading...
Vijesti

Radnici Pevexa o predstojecim izborima

ZAGREB – Nakon što je stranka Radnička fronta sazvala ovaj tjedan medijsku konferenciju ispred trgovačkog centra Pevex reagirao je sindikalist spomenute tvrtke, oštro osudivši povezivanje s bilo kakvom politikom i strankom.

Podsjetimo, predsjednica RF-a Katarina Peović uputila je poziv na sučeljavanje Miroslavu Škori ispred trgovačkog centra Pevexa pri tom pozivajući radnike da ne glasaju ‘za one koji se koriste politikom za bogaćenje’.

„Kao predstavnik radnika, sindikalni povjerenik te kao koordinator Sindikata trgovine Hrvatske za firmu Pevex javno pozivam predsjednicu Radničke fronte Katarinu Peović da povuče svoje riječi i da ne pokušava više svom silom u izbornu kampanju uplitati nas radnike firme Pevex.

Nemamo nikakve dodirne točke sa stranačkim kandidatom kojeg spominjete. Radimo svoj posao i pošteno zarađujemo svoje plaće s kojima smo konačno zadovoljni. Privatni život je osobna stvar svakoga od nas i radnici će kao i ostali hrvatski građani izaći na izbore, a za koga će glasati to ovisi o svakom od njih. Sigurno je da radnici ne sudjeluju u bilo kakvom obliku ili podršci bilo kome od kandidata izbora te Vas pozivamo na javnu ispriku nama radnicima jer ste nas povrijedili. Nakon svega što smo prošli od uspostave tvrtke, mizernih plaća koje prije stečaja nisu skoro pola godine niti isplaćivane, napokon smo stali na noge i dočekali dostojanstvo radnika. Zato je nedopustivo da nas uznemiravate na ovakav način.“, poručio je u priopćenju sindikalni povjerenik Eugen Perić.

Podsjetimo, portali net.hr-a i Telegrama, objavili su članke koji su bez ikakvih dokaza povezivali Pevex s financiranjem stranke Domovinski pokret što je Uprava demantirala, a net.hr i objavio demanti. U njemu je istaknuto da ‘iz Pevexa za financiranje bilo koje stranke nije isplaćena niti jedna kuna’, a predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević je naglasio – da ne želi, niti ne može utjecati na to – što dioničari i radnici rade u slobodno vrijeme, kao niti što njihove aktivnosti izvan tvrtke i društveni aktivizam ne mogu utjecati na poslovanje tvrtke.

Izvor: Seebiz – link