Loading...
Vijesti

PEVEC SE ŠIRI I POVEĆAVA PRAVA RADNIKA

Dana 27.02.2018. održan je sastanak predstavnika Sindikat trgovine Hrvatske i sindikalnog povjerenika sa Upravom Peveca d.d.

Dobra vijest je:

da roditelji zaposleni u Pevecu, za svako novorođene djece ostvaruju potporu u visini od 3.300,00 kn po rođenom djetetu.

Radnici imaju pravo sistematski pregled, što smatraju jako bitnim u cilju prevencije i zaštite zdravlja radnika

Radnici će između sebe, sami birati radnika mjeseca i godine, kojeg će poslodavac novčano nagraditi.

Sindikat je Upravu obavijestio o aktivnostima veznim za organiziranje Saveza za slobodnu nedjelju, što Uprava podražava i očekuje da država regulira rad nedjeljom i blagdanima i sve gospodarske subjekte stavi u istu poziciju.

Uprava društva je obavijestila predstavnike sindikata o rezultatima poslovanja, kao i planovima razvoja društva u kratkoročnom i srednjoročnom periodu. Istaknuli su planove da se će otvoriti još Pevecovih centara, kako bi bili na usluzi i građanima širom Lijepe naše.

Danas Pevec broji oko 1635 radnika, a otvaranjem novih centara taj broj će se povećavati.

Nivo materijalnih prava je viši od prosjeka trgovine. Najniža plaća iznosi 4.000,00 bruto. Prodavači ostvaruju plaću od 4.800,00 kn bruto, uz mogućnost povećanja u slijedećoj godini. Radnici uz plaću ostvaruju pravo na: uskrsnicu, božićnicu i regres. Ostvaruju i pravo na jubilarnu nagradu i pravo na trošak prijevoza.

Dogovoreno je da sindikalni predstavnici mogu, kao i do sada, slobodno kontaktirati radnike i prezentirati svoje aktivnosti.

Zajedno je potvrđen dobar smjer razvoja i napretka socijalnog dijalog.