Loading...
Vijesti

Na inicijativu STH održan sastanak u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja na temu neradne nedjelje

Poštovane kolegice i kolege,

Dana 2l-.09.2020. predstavnici SSSH i STH bili su na sastanku u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, na koji su pozvani na inicijativu Sindikata. Sastanku su ispred Vlade prisustvovali ministar Ćorić, ministar Aladrović i državna tajnica Nataša Mikuš Žigman. Ministrima i državnoj tajnici, predstavnici Sindikata su iznijeli već poznate stavove STH o radu nedjeljom i blagdanima, te iskazali svoje očekivanje da se krene u izmjene Zakona o trgovini, sve kako je to komunicirano u predizborno vrijeme, od strane ministra Horvata.

Sindikat se zalaže za neradnu nedjelju, s izuzetkom nekoliko nedjelja rada, po izboru poslodavca, s točno navedenim izuzecima te sankcijama za kršenje zakona. Blagdani bi također bili neradni.

Zakliučak sa sastanka je da će se u idućih desetak dana formirati radna skupina od predstavnika poslodavaca, sindikata i vlade, koja će raditi na tekstu priiedloga izmiena. Nastavno, u sljedeća 2 mjeseca bi trebalo izraditi Priiedlog izmiena i dopuna zakona otrgovini i trebala bi započeti zakonodavna procedura.

U Zagrebu, 21.9.2020. ,

Predsjednica STH,

Zlatica Štulić, dipl.iur.

Download dokumenti:

Neradna nedjelja