Loading...
Vijesti

I Grad Valpovo želi neradne nedjelje i blagdane u trgovini

U uredu gradonačelnika grada Valpova održan je sastanak gradonačelnika Valpova Matka Šutala i pročelnika upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Marka Vuksanića sa predstavnicima Sindikata trgovine Hrvatske i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Zlaticom Štulić, Ksenijom Bešlić i Ksenijom Šebjanić.

Sastanak je održan povodom inicijative gradonačelnika grada Valpova za ukidanjem rada nedjeljom i blagdanom koji se obratio trgovačkim centrima i prodavaonicama na području grada Valpova i pozvao ih da donesu odluku i zatvore trgovine nedjeljom i blagdanima.

Inicijativu je pojasnio brigom za obitelj, osjećajem obzirnosti prema ljudima i čovjekovom potrebom za nedjeljnim odmorom.

Kako se inicijativa gradonačelnika podudara s aktivnostima Sindikata trgovine Hrvatske i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u borbi za slobodnu nedjelu u trgovini, Sindikat je ocijenio inicijativu izrazito važnom za zaposlene u trgovini. Predstavnice Sindikata su gradonačelnika i pročelnika ukratko izvijestile o aktivnostima Hrvatskog saveza za neradnu nedjelju i Sindikata trgovine Hrvatske, vezanim za zakonsko uređenje i reguliranje nedjelje kao dana tjednog odmora u djelatnosti trgovine.

Gradonačelnik je istaknuo da će i dalje raditi na rješenju pitanja neradne nedjelje i blagdana u trgovini, u skladu sa svojim ovlastima.

Radno vrijeme u trgovini treba regulirati, a nedjelje i blagdane utvrditi kao neradne dane, zaključili su sudionici sastanka.

Valpovo, 30.12.2019.

http://valpovo.hr/2019/12/19/inicijativa-za-ukidanje-rada-nedjeljom-i-blagdanima/