O nama Što je STH Ured Zagreb Ured Osijek Ured Rijeka Ured Split Udruženi u SSSH/Teritirijalni uredi SSSH
Dokumenti Deklaracije Tijela
Općenito Sindikalni povjerenici
Granski kolektivni ugovor Kućni kolektivni ugovori
Pravna stajališta i mišljenja Plaće i materijalna prava Pošalji upit
Statut Pravilnik o financiranju
Dan trgovaca Deklaracija o objedinjavanju sindikata u RH
Skupština Statutarna komisija Nadzorni odbor Glavni odbor Izvršni odbor Predsjednica
MINIMALNA PLAĆA U RH PRAVILNIK O POREZU NA DOHODAK

Fokus na stabilizaciji poslovanja Konzuma i isplati plaća radnicima


07.04.2017.

Predstavnici Sindikata trgovine Hrvatske i sindikalni povjerenici Sindikata trgovine Hrvatske iz Konzuma d.d. i HURS-a održali su sastanak s glavnim direktorom za restrukturiranje koncerna Agrokor Antonijem Alvarezom III i njegovim suradnicima te predsjednikom Uprave Teom Vujčićem i izvršnom direktoricom Gordanom Odrljin.
Na održanom je sastanku glavni direktor za restrukturiranje koncerna Agrokor zahvalio radnicima i njihovim predstavnicima na marljivom radu u Društvu, unatoč nastaloj teškoj situaciji. Istakao je kako je zajedno sa svojim suradnicima fokusiran na rješavanje situacije u Društvu, a da mu je glavni cilj, u ovom trenutku isplata plaće radnicima u ugovorenom roku. Preduvjet tome je deblokada računa na kojoj intenzivno rade.
Predsjednik Uprave Konzuma naglasio je kako poduzimaju niz aktivnosti koje su usmjerene na stabilizaciju poslovanja Društva, posebice u ovo preduskršnje vrijeme. Žele osigurati normalno snabdijevanje trgovina robom, što jamči ostvarivanje rezultata i potrebnih prometa, kako bi se isplatila plaća radnicima Konzuma na vrijeme.
Predstavnici radnika, sindikalisti, iskazali su očekivanja za normalizacijom stanja i stabilizacijom poslovanja u Konzumu, jer je to jedini način očuvanja njihovih radnih mjesta i osiguranje egzistencije radnika. Svjesni ozbiljne situacije, radnici podržavaju sve napore kako bi se očuvala radna mjesta i zaposlenost u Društvu. To je jedini način zaštite prava iz Kolektivnog ugovora za radnike Konzuma.
Bez obzira na način rješavanja ove vrlo teške situacije za Društvo, bilo kroz dogovor dobavljača, banaka i tvrtke, ili sukladno Zakonu o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, radnici očekuju rješenje nastale situacije kroz stabilizaciju i nastavak poslovanja Društva.


Predsjednica STH
Zlatica Štulić