O nama Što je STH Ured Zagreb Ured Osijek Ured Rijeka Ured Split Udruženi u SSSH/Teritirijalni uredi SSSH
Dokumenti Deklaracije Tijela
Općenito Sindikalni povjerenici
Granski kolektivni ugovor Kućni kolektivni ugovori
Pravna stajališta i mišljenja Plaće i materijalna prava Pošalji upit
Statut Pravilnik o financiranju
Dan trgovaca Deklaracija o objedinjavanju sindikata u RH
Skupština Statutarna komisija Nadzorni odbor Glavni odbor Izvršni odbor Predsjednica
MINIMALNA PLAĆA U RH PRAVILNIK O POREZU NA DOHODAK

Rad u prosincu 2020. rad nedjeljama i na blagdan Božića, Svetog Stjepana, Nove godine, te Tri kralja 2021.


03.12.2020.

Poštovani,

potaknuti dosadašnjom praksom predugog rada trgovina i radnika u prosincu, posebno na Badnjak i Staru godinu, te nedjeljama u prosincu, predlažemo, da ove, doista stresne 2020. godine, poslodavci svoj rad organiziraju tako da radnici na dan Badnjaka i na Staru godinu ne rade duže od 15 sati, a sve kako bi se mogli pripremiti da blagdane provedu u krugu svojih najbližih.
Rad u prosincu treba organizirati, vodeći računa o premorenim radnicima.
Radnici su odradili ovu tešku godinu punu neizvjesnosti, stresa i straha, zbog izloženosti riziku od bolesti covida 19, novih, dodatnih obveza, koje je donijela borba za tržište i u posljednje vrijeme zahtjevna organizacija posla, zbog izostanka oboljelih radnika i radnika u samoizolaciji.
Vjerujemo, da je kroz Udrugu poslodavaca, moguće postići dogovor o radnom vremenu te ujednačavanju radnog vremena, na korist radnika, a da se ne naruši mogućnost kvalitetnog snabdijevanja kupaca i očekivani rezultati poslodavaca.
Ako kupci budu dovoljno rano obaviješteni, moći će si isplanirati kupnju i obaviti sve što trebaju, u pripremi za blagdane, u određeno vrijeme, bez dodatnog pritiska.
Vjerujemo da će se poslodavci dogovoriti i očekujemo da će rad organizirati tako da radnici u prosincu ne budu zakinuti za svoja prava, da budu slobodni za blagdane, u skladu sa Zakonom te da se kupci mogu snabdjeti i da poslodavci ostvare planirane rezultate
poslovanja.

Zagrebu, 01.12.2020. Predsjednica STH

Zlatica ŠtulićDownload dokumenti :

Dopis