O nama Što je STH Ured Zagreb Ured Osijek Ured Rijeka Ured Split Udruženi u SSSH/Teritirijalni uredi SSSH
Dokumenti Deklaracije Tijela
Općenito Sindikalni povjerenici
Granski kolektivni ugovor Kućni kolektivni ugovori
Pravna stajališta i mišljenja Plaće i materijalna prava Pošalji upit
Statut Pravilnik o financiranju
Dan trgovaca Deklaracija o objedinjavanju sindikata u RH
Skupština Statutarna komisija Nadzorni odbor Glavni odbor Izvršni odbor Predsjednica
MINIMALNA PLAĆA U RH PRAVILNIK O POREZU NA DOHODAK

Kongres Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine


03.10.2017.

U Sarajevu je u vremenu od 28.do 29.09. 2017. održan VI. kongres STHBIH, pod radnim nazivom

„STBIH -na pravoj strani“.

Uz vizualnu izmjenu identiteta , Kongres je uz misiju sindikata, a to je borba za rad dostojan čovjeka u sektoru trgovine, ukazao da su vrijednosti na kojima počiva: neovisnost, transparentnost, integritet, jednakost i otvorenost.

Vizija Sindikataje „ Stvaranje jedinstvenog i snažnog sindikata u djelatnosti trgovine i usluga, koji će svojim autoritetom, prepoznatljivošću i brojnošću omogućiti članovima visoku razinu zaštite njihovih prava i biti legitiman i dostojan predstavnik u zastupanju njihovih interesa.“

Sudjelujući u radu kongresa, ustvrdili smo da u našem radu imamo puno zajedničkih točaka, puno istih, ili vrlo sličnih problema, od zabrane učlanjivanja i ostvarenja ustavnih prava na članstvo u Sindikatu, povreda prava radnika, uznemiravanja, mobinga, neplaćanja prekovremenog rada….

Sindikat trgovine BIH je posebno aktivan oko situacije u sustavu Agrokora u firmama koje djeluju u BIH. Suradnja svih sindikata iz susjednih država u kojima djeluje sustav Agrokora je vrlo važan u razrješenju cijele situacije. Želja i napori svih su usmjereni na opstanak firmi, nastavak gospodarske djelatnosti i zadržavanje zaposlenosti.

Kako su gosti kongresa bili i kolege iz Sindikata trgovine Norveške, posebno je bilo interesantno čuti njihova pozitivna iskustva.

Izabran je i novi Upravni odbor te nova-stara predsjednica Mersiha Beširović. (ZŠ)