O nama Što je STH Ured Zagreb Ured Osijek Ured Rijeka Ured Split Udruženi u SSSH/Teritirijalni uredi SSSH
Dokumenti Deklaracije Tijela
Općenito Sindikalni povjerenici
Granski kolektivni ugovor Kućni kolektivni ugovori
Pravna stajališta i mišljenja Plaće i materijalna prava Pošalji upit
Statut Pravilnik o financiranju
Dan trgovaca Deklaracija o objedinjavanju sindikata u RH
Skupština Statutarna komisija Nadzorni odbor Glavni odbor Izvršni odbor Predsjednica
MINIMALNA PLAĆA U RH PRAVILNIK O POREZU NA DOHODAK

5. skupština Sindikata trgovine Hrvatske, koja se održalu u Mošćenićkoj Dragi dana 06. i 07. listopada 2006. donosi Odluku o obilježavanju

29. TRAVNJA - KAO DANA BORBE ZA PRAVA RADNIKA U TRGOVINI


Obrazloženje:

29. travnja 1903. godine održan je sastanak trgovačkih pomočnika u društvu ,,Merkur" radi dogovora o mjerama za uvođenje nedjeljnog odmora. Pojedini trgovci zabranili su svojim radnicima da prisustvuju konferenciji, a ,,Slobodna riječ" pozvala je u znak protesta građane da kupuju samo kod onih trgovaca koji su pristali zatvoriti dućane nedjeljom.

Danas, 103 godine kasnije Sindikat se u Hrvatskoj bori za isto,jer večina zaposlenih u trgovini nema pravo na nedjeljni odmor, a nesmiljeno se krše i sva ostala prava radnika.

Na ovaj dan, Sindikat trgovine će organizirati manifestacije na kojima ie upozoravati na kršenje prava zaposlenih u trgovini - nedjeljni rad, prekovremeni rad, zaštita na radu, itd., a u te iste manifestacije uključivati: predstavnike resornih ministarstava, inspekcije rada, udruge poslodavaca, međunarodne institucije i organizacije, te i predstavnike medija.

Predsjednica STH:
Dragica Mišeljić, dipl.iur.